Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners is helemaal niet moeilijk en hoeft nog totaal geen risico met zich mee te brengen? Totaal geen risico? Nee, je kunt namelijk online een demo account aanmaken en voorlopig beleggen met het geld van bijvoorbeeld Plus500, eToro en AvaTrade. Dat betekent dat je vrijuit kunt beleggen, gewoon om er kennis mee te maken of na te gaan hoe risico’s zich vertalen in een eventueel mooi rendement. Het beleggen voor beginners heb je op die manier snel onder de knie, zodat je daarna zelf een storting kunt doen en je de mogelijkheid hebt toe te werken naar een aantrekkelijk rendement.

Gratis demo account openen

Wil je het beleggen voor beginners uitproberen? Maak dan een gratis demo account aan bij een van de genoemde online brokers. Je krijgt er bijvoorbeeld €1.000 tot je beschikking, waarmee je de mogelijkheid hebt te gaan handelen. Het is verstandig om direct een positie te openen, in een van de aandelen, indices of valutaparen die je tegenkomt. Koop bijvoorbeeld het aandeel Google en ga na wat er gebeurt. Zodra de koers zich ontwikkelt kun je een positief of negatief rendement maken, waardoor je daar direct ervaring mee hebt.

Kijk goed naar de bid-ask spread, zodat je een beeld krijgt van de kosten die je betaalt wanneer je orders geeft om een transactie uit te laten voeren. Koop ook eens wat andere aandelen, indices of valutaparen en probeer na verloop van tijd de opties uit. Maak gebruik van de hefboom (leverage) en zorg er met een beperkte investering voor dat je toch met een groot bedrag kunt handelen. Maak een technische analyse op basis van de verschillende technische indicatoren, zodat je een idee krijgt van hoe de koers zich waarschijnlijk zal ontwikkelen. Je kunt het beleggen voor beginners uitbreiden tot het bijna professioneel handelen, waardoor je stap voor stap verder kunt gaan.

Handelen in aandelen en opties

Het beleggen voor beginners dient zich vooral te richten op het handelen in aandelen. Koop een aandeel op het moment dat je verwacht dat de koers zal stijgen. Je kunt een fundamentele analyse en een technische analyse maken, waarmee je ervoor zorgt dat je de economische situatie, de situatie van het bedrijf en de huidige koers kunt leren kennen. Beleg je op de langere termijn? Leg de nadruk dan op de fundamentele analyse, terwijl de technische analyse meer geschikt is voor het speculeren op de korte termijn.

Wil je handelen in opties? Zodra je het beleggen voor beginners onder de knie hebt kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de callopties en de putopties, die je zowel kunt kopen als kunt schrijven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kijken naar de futures en de turbo’s, waarmee je ervoor zorgt dat je met beperkte bedragen toch grotere kapitalen kunt verhandelen en je toe kunt werken naar een groter absoluut rendement. Tijdens het beleggen voor beginners kun je hier beter nog even bij vandaan blijven, om te voorkomen dat je teveel risico neemt en het proefgeld uiteindelijk te snel verdampt waardoor je onvoldoende ervaring op kunt doen.